Easy Swim (methode)

 In mei 2010 zijn wij begonnen met de introductie van de Easy Swim in onze lessen (www.easyswim.com). Met dit zwempakje met geïntegreerde drijvers hebben de kinderen de ideale (natuurlijke) ligging en bewegingsvrijheid met armen en benen waardoor sneller watergevoel ontstaat en de kinderen, naar verwachting, sneller zullen leren zwemmen. Wanneer uw kind bij ons komt zwemmen, krijgt u eenmalig bij ons zo’n pakje t.w.v. €54,95. Omdat dit uw bezit is, kunt u het ook gebruiken wanneer u zelf gaat zwemmen, op vakantie, op het strand en op en om water. Namaak-varianten (bijvoorbeeld Intertoys) accepteren wij niet in de les. De Easy Swim is speciaal ontwikkeld voor zwemles. Uiteraard kunt u de Easy Swim al bij ons aanschaffen voordat uw kind begint, zodat het er samen met u al aan kan wennen.
_dsc3657

INNOVATIEF EN EFFECTIEF
Onze lesmethodiek (Easy Swim-methode) sluit aan bij de wijze waarop jonge kinderen leren, waarbij we rekening houden met het leertempo van ieder kind. Bij ons leert uw kind zwemmen in zijn of haar eigen tempo om tegelijkertijd maximaal resultaat te behalen. Wij vinden het belangrijk om ook goed te communiceren met de ouders. Daarom werken wij zoveel mogelijk met vaste lesgevers op een lesgroep en met zwemscore.

In de lessen werken we volgens ons lesplan met 5 fases, met stuurkaarten. Door op deze manier te werken wordt de effectiviteit beduidend hoger en kan de oefenstof meer afgestemd worden op het individuele leerniveau.

BETROKKENHEID EN WELBEVINDEN
Het werken in groepjes past helemaal bij de pedagogische principes van het kleuteronderwijs. Wanneer kinderen zelfstandig en samen mogen werken komt dat tegemoet aan hun behoefte aan uitdaging, bewegingsdrang en leergierigheid. Bovendien wordt het dan mogelijk om diverse materialen en stuurkaarten te gebruiken om de leerstof veelzijdiger en uitnodigend te presenteren. Deze factoren verhogen het gevoel van betrokkenheid en welbevinden. Wanneer betrokkenheid en welbevinden maximaal zijn tijdens het proces van leren, dan zullen kinderen zich maximaal ontwikkelen!5

PROFESSIONALITEIT
Alle instructeurs zijn degelijk opgeleid, middels CIOS, ALO of opleiding zwemonderwijs en worden daarnaast regelmatig bijgeschoold door Easy Swim. Daardoor hebben zij een volle rugzak met kennis en kunde over het aanleren van zwemmen èn het omgaan met kinderen.

De vorderingen van de kinderen worden bijgehouden door de lesgevers en zijn zichtbaar als smileys op de persoonlijke pagina van het kind. Hier kunnen ouders ook andere informatie vinden, lessen afmelden en inhaallessen inplannen.

Bekijkt u ook eens dit filmpje